Oulun Tyttöjen ja Poikien Taloille leijonien ravi-illan tuotto

27.9.2022

Leijonat lahjoittavat elokuun lopussa järjestettyjen Lions-ravien myyntituottonsa 600 euroa Oulussa toimiville Tyttöjen ja Poikien Taloille. Luovutus tapahtui ma 26.9. Vuolle Setlementissä ja vastaanottajina olivat toiminnanjohtaja Jussi Kemppainen ja Poikien Talon ohjaaja Joonas Koskela.

Lionsien piirikuvernööri Eija Tuomaala kertoo, että lionstyön keskiössä ovat tuen tarpeessa olevat lapset ja nuoret.  ”Korona-aika opetti meille, miten herkästi he reagoivat siihen, että ei voinut tavata ystäviä ja tuttuja saatikka osallistua harrastustoimintaan.” Tuomaala muistuttaa myös, että kaikilla lapsilla ja nuorilla ei ollut ennen korona-aikaakaan mitään harrastusmahdollisuutta. ”Erityisesti heitä meidän leijonien on tuettava. ”

Samoilla linjoilla Tuomaalan kanssa on Vuolle Setlementin hyvinvointijohtaja Anne Mustakangas-Mäkelä.  ”Kaikki eivät voi hyödyntää kunnallisia nuorisolle suunnattuja palveluja. Vuolteella tarjotaan nuorille erilaisia turvallisia tiloja ja eri kokoisia yhteisöjä, jossa on mahdollista kokea kuuluvansa porukkaan.  Me kaikki, kuten myös nuoret, tarvitsemme itsetuntemuksen ja itseluottamuksen pohjaksi positiivisia kokemuksia ja ikätovereilta saatavaa hyväksyntää.”


Tuomaala muistuttaa leijonien olevan maailman luotettavin palvelujärjestö, mikä tarkoittaa sitä, että leijonien keräämät varat menevät aina lyhentämättömänä avustuskohteeseen. Tällä kertaa siis Vuolteen Tyttöjen ja Poikien taloille, missä lahjoitus käytetään lyhentämättömänä suoraan nuorille suunnattuun toimintaan.


Anna Mustakangas-Mäkelä: ”Lahjoitus on todella merkityksellinen, koska voimme euromäärästä riippumatta suunnata sen suoraan nuorten hyvinvoinnin tukemiseen. Voimme suunnitella yhdessä nuorten kanssa erilaista ryhmätekemistä esim. retkeä tai vaikka pientä reissua. Voimme myös tukea yksittäisten nuorten harrastamismahdollisuuksia esim. lisenssi-, kurssi- tai välinemaksujen muodossa.”


Tuomaala ja Mustakangas-Mäkelä ovat molemmat iloisia siitä, että Oulun ravirata on ottanut niin Lions-ravit kuin Vuolle Setlementin osaksi tapahtumaansa. ”Tämä tarkoittaa lions-ravien lisäksi sitä, että Vuolteen nuoret pääsevät tutustumaan Äimäraution talleihin myöhemmin sovittavana aikana.”