Leotoiminta

Leot ovat Lions Clubs Internationalin oma nuorisotoiminta ja aktiviteetti. Leot ovat 12–30-vuotiaita nuoria ja leoklubien tarkoituksena on edistää nuorison palvelutoimintaa, antaa sen jäsenille tilaisuuksia kehittää itseään ja saada kokemuksia johtamis- ja palvelutehtävissä. Leotoiminnassa nuoret pystyvät olemaan omia itsejään ja solmimaan uusia ystävyyssiteitä paikkakunnallaan, maassaan kuin myös kansainvälisellä tasolla. Kuka tahansa nuori voi hakeutua leotoimintaan mukaan. Kaikki sopivan ikäiset nuoret ovat  tervetulleita leotoimintaan mukaan.

Toiminta tapahtuu leoklubeissa, joita tukee ja auttaa niiden virallisina perustajina toimivat lionsklubit eli taustaklubit. Leojen toiminta on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta lions periaatteiden mukaisesti.

 On monia tapoja, joilla ihmiset voivat tukea yhteisöjään - mutta leona toimiminen on paljon muutakin kuin palvelua. Kun nuori päättää liittyä leoklubiin, hän liittyy globaaliin nuorten perheeseen, joka tekee maailmasta paremman paikan.

Tällä hetkellä maailmassa on yli 7400 klubia eri puolilla maailmaa. Jäseniä leoklubeissa on maailmanlaajuisesti yli 160 000. Suomessa leoklubeja on noin 15 ja leoja on noin 100 (9/2022).

I-piirin alueella toimii yksi klubi, Leo Club Oulu-Kempele. 

Suurin osa leoklubeista toimii lasten ja nuorten parissa sekä auttaa esimerkiksi vammaisia ja vanhuksia. Toiminnan painopiste ei ole varojen keräämisessä, vaan leot auttavat ja antavat aikaa ystäviä tarvitseville.

Piirin Leo-klubi on muun muassa toteuttanut Auta lasta - auta perhettä -keräyksen Oulussa. Tutustu muihin aktiviteetteihin. 

Mikäli kiinnostuit Leo-toiminnasta, lue lisää  . SOMEssa  meidät löytää  @suomenleot (ig, fb ja TikTok)

Katso alta Suomen Leojen video

Linkki: https://www.youtube.com/watch?v=AzbASWcN5Ec&t=1s

Helpoin tapa kurkata miltä toiminta näyttää on Instagramin puolelta @leoclub_oulukempele. 

Meihin voi olla suoraan yhteydessä Instagramin kautta tai meille voi myös lähettää sähköpostia osoitteeseen oulu.kempele@leo-clubs.fi


Henna-Riikka Kiiveri


piirin Leo-yhdyshenkilö