Huominen voi muuttua paljonkin mitä elämä oli eilen / Hannu Liljamo

Huominen voi muuttua paljonkin mitä elämä oli eilen. Ilmastonmuutos, pandemia, energiakriisi, ruuan hinta, inflaatio ja Putinin arvaamaton käyttäytyminen muun muassa sen aiheuttavat. Nato on aamusta iltaan keskusteluissa ja TV-kanavilla sekä tiedotusvälineissä Venäjän hyökätessä päivittäin Ukrainaan. Vedenalaiset kaasuputket vuotavat. Huolena on uhka yhteiskunnan infran vaurioittamisesta. Sähkön hinta on pilvissä. No jos ei ihan niin vähintäänkin pörssissä. Klapikauppa käy huimana.

 

Tätä myötä tarve auttamiseen on lisääntynyt yhteiskunnassamme. Ruokajonot kasvavat. Seurakunnat jakavat hävikkiruokaa ja järjestävät hetkiä jolloin vähäosaiset voivat ruokailla ilmaiseksi. EU-ruokakassit ovat jakelussa vuosittain. Juhlapyhinä kuten jouluna vähäosaisia muistetaan jouluaterioilla. Lionsit lahjoittavat seurakunnan toimesta jaettavia jouluruokaseteleitä mahdollistaen joulunviettoa yksinäisillä ja vähäosaisten perheissä.

 

Hyväntekijöitä kaivataan yhteiskunnassamme päivittäin. Muunlaista  apua tarvitaan myös kuten puhtaita vaatteita. Jokaisella on mahdollisuus auttaa luovuttamalla ylimääräisiä ehjiä vaatteitaan paikkoihin, joissa niitä kerätään ja jopa eräisiin kauppoihin. Asunnottomille järjestetään iltoja, joissa heitä huomioidaan mm. ruualla ja luovuttamalla talvitakkeja.

 

Muistetaan ja autetaan lähimmäisiämme.

 

Hannu Liljamo

LC Haukipudas/Kello